Kérem, hogy amennyiben valamelyik feladatlap megtetszett, és másnak is továbbküldené (továbbküldenéd), a blog hivatkozását küldje (küldd) el! Köszönöm

2012. dec. 30.

Visszafelé beszélünk-élefazzsiv knülézseb

Nem is olyan egyszerű játék, amit leírok most. Egy nagyon hosszú, több, mint 4 órás vonatúton jutott eszembe, amikor már kimerítettünk sok más játékot, és nem volt már érdekes sem a kocka, sem a kártya, de már az úti társasjátékot is untuk. (Természetesen a tájat, az őzeket nem untuk meg, ezért mindenkit biztatok, hogy aki csak teheti, mozduljon ki néha otthonról, és fedezze fel a körülöttünk lévő csodákat!)

A játék egyszerűnek tűnhet elsőre, de nem az, gondolkodást igényel a rejtvény feladójától, és annak megfejtőjétől is.
Egy szót mondunk, kezdetben legyen ez egy egyszerű, három betűs szó. Mondjuk visszafelé! A megfejtőnek az a feladata, hogy a szót jól mondja ki.(kettős betűk esetén csak akkor fordítjuk meg a betűk sorrendjét, ha lehet- pl. sz-zs. Ha ez nehéz a gyerekeknek, akkor csak hangokkal játsszuk, ilyenkor nem szükséges a fordítás ezen betűk esetében sem; pl. mesz-szem)
Pl. lúny-nyúl; sék-kés;jef-fej, stb.
Ha már jól megy, gyermekünk is adhat fel feladványokat nekünk. S ha már nagyon jól megy, akkor mehetnek a hosszabb szavak is!
Ez a játék jól fejleszti a gondolkodást, és a szókincset is bővíti. Amellett szórakoztató játék.?
egyu, ze gye kemer tékáj?

Ezzel a bejegyzéssel kívánok minden kedves Követőmnek és Olvasómnak eredményekben gazdag, Boldog Új Évet!