Kérem, hogy amennyiben valamelyik feladatlap megtetszett, és másnak is továbbküldené (továbbküldenéd), a blog hivatkozását küldje (küldd) el! Köszönöm

2012. márc. 17.

Összeadás, kivonás 6-ig

Ha már jól megy a számképek és a számjegyek azonosítása- vagyis a gyerek felismeri a számjegyeket, akkor akár az egyszerű műveletek is jó játékot jelenthetnek.

A letölthető lapon a műveleteket érdemes a vonalak mentén szétvágni.
A kártyákat egy dobozba tesszük. Húzni kell belőle, és a kihúzott kártyán szereplő művelet eredményét meg kell mondani. Ha az eredmény helyes, a kártya azt a játékost illeti meg, aki helyesen megoldotta a feladatot.

Akinek már nagyon jól megy, játszhatja időre is. Ilyenkor az időmérő eszközt- homokórát, vagy pörgettyűt- elindítjuk. A soron következő játékos addig húzhat a dobozból, és addig oldhatja meg a feladatot, ameddig az idő le nem jár. Ahány kártyát ez alatt gyűjtött, az mind az övé marad. Akinek a játék végén több kártyája van, az győz!
A számolásoknál ha kell, segítsünk a gyereknek, az sem baj, ha segédeszközt- pl. korongot használ. Csak addig játsszunk, ameddig a gyereknek örömet okoz a siker!

Jó szórakozást, és szép napot:

Hajni

összeadás-kivonás 6-ig

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése