Kérem, hogy amennyiben valamelyik feladatlap megtetszett, és másnak is továbbküldené (továbbküldenéd), a blog hivatkozását küldje (küldd) el! Köszönöm

2012. aug. 24.

Hamarosan vége a nyárnak...

Lassan véget ért a nagy vakáció, nemsokára kezdődik az új tanév. Persze azért még egy hét van arra, hogy kiélvezzük mindazt, amit ez a szép évszak adhat!
Arról azonban nem feledkezhetünk meg, hogy ez az az időszak, amikor vissza kell állni a szeptembertől szokásos napirendre. Azért, hogy gyermekünknek ne okozzon gondot a hirtelen átállás, most már készülni kell rá.
S- aki még nem tette meg- nos itt az ideje, hogy beszerezzük iskolás gyermekünk számára a tanszereket is.
 Elsősorban azoknak szeretnék néhány tippet adni, akiknek alsó tagozatos gyermekük van.

A tanító nénik (bácsik) közül sokan az évzárón megadják azon tanszerek listáját, amit be kell szerezni, de sok esetben az iskola honlapja is segíthet. Néhány dologra azonban mindenhol szükség van.
Érdemes minél több üzlet; üzletközpont ajánlatát megnézni, mert nagyon nagy különbségek vannak egyes üzletek árai között. Persze a minőséget is érdemes szem előtt tartani, amikor például írószert, táskát, tolltartót veszünk a gyereknek!
Fontos, hogy az iskolatáska kellően merev, ugyanakkor kényelmesen hordható legyen. Vegyük figyelembe, hogy a gyereknek nehéz könyveket kell majd cipelnie benne! Jó, ha legalább 2 fakkos, és nem árt, ha van néhány zsebe. A túl sok zseb viszont megint nem jó, mert sokzsebes táskában el lehet tévedni!
A tolltartó akkor igazán jó, ha nem emeletes,mert kinyitva átláthatóbb. Persze el is kell férnie benne a ceruzáknak is. Ezekből legalább 2 grafit kelleni fog, és egy 10 darabos színes készlet. Gondolni kell arra is, hogy a ceruza leeshet a padról, s ilyenkor eltörhet a hegy benne. A tört hegyű ceruzát pedig hiába hegyezzük, gyakorlatilag egy-két ilyen eset után használhatatlanná válnak. Ezért olyan ceruzát érdemes venni, amelyben leeséskor sem törik el a hegy, a famentes grafit a legjobb. S bár minőségében sokkal jobb, mint a hagyományos ceruzák, az ára mégsem több azokénál!
A tolltartóba kerül még egy postairón ceruza- kék-piros színű, egy zöld, egy kék, és egy piros színű ceruza- a színeseken felül. Kell továbbá ceruzahegyező- 2 lyukú a vékony és a vastag ceruzák kihegyezéséhez, valamint egy jó minőségű, nem maszatoló radír is.
Néhány füzetborítóra, éa átlátszó könyvborítóra is szükség lesz, és vignettára, amire a gyerek nevét, osztályát, és a tantárgyat írjuk majd fel- vagy írja a gyerek.
Első osztályba lépő, olvasni még nem tudó gyermekünknek segíthetünk sokat, ha beszerzünk többféle csomagolópapírt, és az iskolakezdés első napjaiban az azonos tantárgyhoz tartozó könyveket és füzeteket azonos csomagolópapírba, majd átlátszó borítóba csomagoljuk. Ezzel nagyon megkönnyítjük a gyerek életét, hiszen könnyebben ki tudja majd válogatni a szükséges tanszereket.
Jó, ha van uzsonnatároló doboz- szintén körül kell nézni, mert nagyon nagy árkülönbségek vannak!
Érdemes beszerezni egy A5-ös, és egy A4-es füzettartót, amennyire lehet, akadályozzuk meg azt, hogy túl sok legyen a szamárfül. (Ettől persze lesz, de hátha nem nagyon sok!)

Végezetül: az iskolába lépés legyen egy örömteli izgalommal várt dolog!  Hiszen az iskola az a hely, ahol:
"Majd megtanulsz írni, olvasni, számolni, és majd magadnak olvashatod el a mesét!"

Szép napot:
Hajni

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése