Kérem, hogy amennyiben valamelyik feladatlap megtetszett, és másnak is továbbküldené (továbbküldenéd), a blog hivatkozását küldje (küldd) el! Köszönöm

2011. nov. 11.

Manós történet

A mesékre, történetek elmondására sok szempontból szükségünk van.
Ha nem tudjuk elmondani örömeinket, sérelmeinket, akkor szálka marad bennünk, problémáinkat nem tudjuk feldolgozni. Gyakran csak arra van szükségünk, hogy meghallgassanak minket, ezzel máris csökken a bennünk lévő feszültség.
A gyermekmesék nagy részében a hősnek nehézségekkel kell szembenéznie ahhoz, hogy elnyerje végül méltó jutalmát.

Nagyon fontos, hogy meséljünk gyermekünknek. Az sem baj, ha olvassuk a mesét, de még jobb, ha magunk találunk ki meséket- esetleg a gyerekkel együtt. Ha gyermekünk talál ki meséket, azokat is érdemes végighallgatni, nagyon sokat megtudhatunk róla ilyenkor, kicsit talán "betekinthetünk" a gondolataiba is!
Miközben egy gyerek mesél, működik a csodálatos gyermeki- világot teremtő fantázia. Az sem elhanyagolható, hogy fejlődik a szókincse is.

Egy nagyon egyszerű történet kezdő részét mellékelem. Elsősorban óvodásoknak ajánlom, mert- részben nagyon egyszerű, részben pedig rajzban kezdtem el a mesét. A feladat sem bonyolult: folytatni kell a mesét, akár szóban, akár rajzban!

Jó szórakozást, és
szép napot:
Hajni

manós történet

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése