Kérem, hogy amennyiben valamelyik feladatlap megtetszett, és másnak is továbbküldené (továbbküldenéd), a blog hivatkozását küldje (küldd) el! Köszönöm

2011. máj. 10.

Feladatlap az irányok gyakorlásához

Már korábban is írtam róla, de nem győzöm eléggé hangsúlyozni- az irányoknak nagyon fontos szerepük van életünkben. Csak ennek segítségével vagyunk képesek tájékozódni, bármit megtalálni.
Írni és olvasni is az irányok elégséges ismeretével, és készségszintű használatával tudunk,- hiszen csakis balról jobbra olvasunk- magyarul mindenképpen- és sohasem fordítva! Egyes betűink pedig felismerhetetlenek, ha nem ismerjük, vagy nem tudjuk megfelelően alkalmazni az irányokat. (Pl.: b,d, p- gyakori hiba írás- olvasás tanulásakor, de sok gyereknél később is gondot okoz.)
Sok gyereknek nehezíti meg az életét az irányok tévesztése, ezért minden lehetőséget érdemes megragadni, hogy ezt gyakoroltassuk velük!
Ha például megyünk valahová, érdemes megnevezni dolgokat, melyek érdekesek, s ekkor már azt is meg lehet nevezni, merre vannak! (Pl: Azon az erkélyen egy szép virág nyílik. Hol van hozzád képest az az erkély?)

A melléket feladatlap kifejezetten az irányok gyakorlására szolgál. Hasonló az állatos lépegető feladatlap első feladatához.
Olvasni tudó gyerekeknek ajánlom. Ha a gyereknek gondja van az irányokkal, akkor mindenképpen segíteni kell munkáját, hogy a szavak valóban összeolvashatóak legyenek.
Jó szórakozást a lépegetéshez!

Szép napot:
Hajni

betűs lépegető

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése