Kérem, hogy amennyiben valamelyik feladatlap megtetszett, és másnak is továbbküldené (továbbküldenéd), a blog hivatkozását küldje (küldd) el! Köszönöm

2011. máj. 3.

A számítógépes játékokról

Manapság sokat hallunk arról, hogy a számítógép is komoly veszélyeket rejt. Ennek ellenére sok szülő büszke arra, ha gyermeke akár már 2 éves korában használni tudja ezt az eszközt.
Azt azonban korlátlan használat mellett nehéz tudatosítani, hogy egyáltalán mire is jó a számítógép. Ha viszont nem tudatosítjuk, könnyen megeshet, hogy akár 6 éves gyermekünk- a számítógépet készségszinten használva- olyan játékokat játszik, amilyet csak akar, de amit esetleg mi nem szeretnénk.
A számítógépes játékok esetében a visszacsatolás azonnali, vagyis rögtön kiderül, nyertünk-e, vagy vesztettünk. Mivel természetesen mindenki nyerni szeretne, a játék izgalomban tart, ez a gyerekekre különösen veszélyes lehet!
Másfelől a számítógépes játékok területén is gyakori, hogy erőszakosak, mi több, egészen durván erőszakos effekteket tartalmaznak. Ez- mint már említettem más bejegyzésemben is, de nem győzöm elégszer hangsúlyozni- rombolja a személyiséget.
A megoldás talán radikálisnak tűnhet, mégis úgy vélem, legjobb ha a gyerek 10-12 éves koráig nem játszik számítógépes játékkal. Később is inkább csak logikai játékokat érdemes játszani, vagy olyan játékokat, amelyek esetleg a tanulást segítik- pl. nyelvi játékok.

Később is érdemes inkább logikai játékokkal játszani! Azonban itt is fontos megjegyezni, hogy az időt maximálni kell- például a televízió nézésével együtt 1-2 órában.

Szép napot:
Hajni

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése