Kérem, hogy amennyiben valamelyik feladatlap megtetszett, és másnak is továbbküldené (továbbküldenéd), a blog hivatkozását küldje (küldd) el! Köszönöm

2011. júl. 13.

Dominó

A társasjátékokról, szabályjátékokról a későbbiekben írni fogok. Most azonban inkább közzéteszek egyet, csupán a játék öröméért. Remélem, jókat játszik majd vele mindenki a nap üresebb óráiban!

Egy egyszerű dominó játékot mellékelek. Keményebb papírra érdemes kinyomtatni, vagy nyomtatás után kartonra lehet ragasztani (esetleg laminálni). Utána a dominólapokat ollóval körbe kell vágni. ( A kisebbeknek szükségük lehet segítségre!)
Eztán már lehet is játszani!

A dominó nagyon régi játék, több száz éve játsszák. Szabálya is több van, én azonban itt csak az egyik legegyszerűbbet írom le.

A dominókat színükkel lefelé az asztalra tesszük és összekeverjük. Eldöntjük, hogy ki kezdjen, majd a kezdő játékos kitesz egy dominót színével felfelé az asztalra. A következő játékos húz egy dominót. Ha a dominója illik az előző dominó valamelyik oldalához, akkor mellé helyezi, ha nem, akkor újat húz. Addig kell húzni, ameddig olyan dominót húz, ami illik a középen lévőhöz (vagyis száma megegyezik vele. A közzétett dominókon a jelek is segítenek). Azt a dominót a helyére teszi, majd az előtte lévőkből (amelyeket korábban felhúzott) letehet annyit, amennyit tud. (A dominóknak illenie kell a lerakottakhoz!)
Azután a következő jön és így tovább.
A játéknak akkor van vége, amikor minden dominót leraktak a játékosok, vagy már nem lehet dominót letenni. Az nyer, akinek a kezében nem marad dominó, amikor a lefordított dominók elfogynak.

A játék nehezíthető azzal, ha a játékosok csak egy dominót vehetnek fel a lefordítottak közül, és körönként csak egyet tehetnek le.

Jó szórakozást!
Hajni

dominó

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése