Kérem, hogy amennyiben valamelyik feladatlap megtetszett, és másnak is továbbküldené (továbbküldenéd), a blog hivatkozását küldje (küldd) el! Köszönöm

2011. aug. 16.

Írás előtt 2.

Egyenes vonalakat rajzolni, írni sem könnyű, de görbéket, esetleg kört rajzolni még nehezebb. Nem minden gyereknek sikerül elsőre, van, akinek másodikra, vagy többedik próbálkozásra sem megy.
Görbék rajzolása, írása irányváltásokat igényel. Gyakori- főleg kezdetben, hogy a gyerekek az irányváltásoknál nem íveket rajzolnak, hanem sok kis egyenest. Ahhoz, hogy később- amikor már vonalközben kell leírni a betűelemeket- később a betűket- ezt a hibát ki kell iktatni, amennyire lehet. Éppen ezért sok tanító először a levegőben nagyban íratja le a betűelemeket, később nagyban papírra, és csak többedik lépésben a füzetbe, vonalközbe.
Ha a betűelemek nagyban leírva is gondot okoznak, akkor lehet, (DE NEM BIZTOS) hogy a gyereknek a későbbiekben is gondot fog okozni az írás (diszgráfia is állhat a háttérben), ezért ezt a területet célszerű fejleszteni.

A feladatlap, amit közzéteszek, betűelemeket tartalmaz. Méretük viszonylag nagy, ezért könnyen lekövethetők ujjal, és ceruzával is. Az esetleges kezdeti sikertelenségek senkinek ne szegjék kedvét! Ne legyen kényszer, egyelőre elég, ha csak játék a vonalak húzogatása.
Hasonló feladatlap: Feladatlap az írás előkészítéséhez, ill. az Írás előkészítés c. bejegyzésekben.

Jó munkát, és szép napot:
Hajni

Írás előkészítő-görbe vonalak

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése