Kérem, hogy amennyiben valamelyik feladatlap megtetszett, és másnak is továbbküldené (továbbküldenéd), a blog hivatkozását küldje (küldd) el! Köszönöm

2011. aug. 9.

Iskola előtt

Lassan- bármennyire fájdalmas is legyen- véget ér a nyár, közelít a szeptember.A kisiskolások általában  várják már, a nagyobbak kevésbé...
Egy biztos; nehéz úgy beszokni az iskolába (az óvodába is), ha egyik napról a másikra változnak a körülmények, hirtelen változik meg a napirend. Ezt elő kell készíteni!
Természetesen nem arra gondolok, hogy a mai naptól minden iskolába járó gyereknek napi valahány oldalt el kell olvasnia! Az viszont tény, hogy lassan érdemes beszerezni a tanítók, tanárok által kért tanszereket, erre egyébként a nagyobb bevásárló központok akciói, kampányai is figyelmeztetnek. Emellett- aki még nem vette meg- annak érdemes beszerezni a gyerek számára az iskolatáskát is. Bármennyire furcsának tűnik is, az iskolatáska megléte jelzi az első osztályba lépő gyereknek, hogy ő már NAGY iskolás! (A fiam, mióta a táskát megvettük neki, folyamatosan viszi, kirámol, berámol, egyszóval élvezi ezt a "nagyfiúságot").
Mindezek mellett a napirendnek is lassan vissza kell térnie a "normális" kerékvágásba. Egyelőre nem muszáj reggel 6-kor kelni (hacsak nem volt szükség rá a nyáron is), és nem muszáj este 8-8.30-kor lefeküdni. De tény, hogy lassacskán be kell állítani az iskolai napirendet, hogy ne legyen hirtelen a váltás szeptemberben!

A mai feladatlap is inkább az iskolásoknak- elsősorban a kisiskolásoknak szól. Nagyobb óvodások is kitölthetik, ha kedvük van hozzá, ők több segítséget igényelhetnek!

Jó szórakozást, és szép napot:
Hajni

Számoló és színező

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése