Kérem, hogy amennyiben valamelyik feladatlap megtetszett, és másnak is továbbküldené (továbbküldenéd), a blog hivatkozását küldje (küldd) el! Köszönöm

2011. aug. 14.

Írás előtt

Az iskolába lépés egyik fontos előfeltétele, hogy gyermekünk képes legyen hosszabb ideig egyfelé figyelni, mozgását tudja kontroll alatt tartani, és irányítani, tudjon ceruzát fogni.Elvárják tőle azt is, hogy legyen feladattudata, vagyis tudjon a feladatra koncentrálni, és azt fejezze is be.
Ezek a készségek általában ki is alakulnak 6-7 éves korra akkor, ha a gyermeknek nincsenek problémák a képességeivel, illetve ha korábban kapott lehetőséget arra, hogy rajzoljon, fessen, stb.
Amennyiben a gyerek kifejezően rajzol, figurái felismerhetők, szeret is rajzolni, egyszerű alakzatokat másol is, akkor jó esély van arra, hogy az iskolában kevés nehézséggel néz szembe az írás terén.
Ha valami zavar van-vagy volt korábban, esetleg az óvodában felszínre került, hogy gond van: pl.
- a gyerek nem szeret rajzolni,
- ceruzafogása helytelen,
- nem színez,
- a rajzolt alakok nem felismerhetőek, nem hasonlítanak arra, amit ábrázolni akart
- egyszerű ábrákat nem tud másolni
akkor lehetnek gondok később, esetleg fejlesztő szakember segítségére is szükség lehet.

Az alább közölt feladatlapon egyenes vonalakat kell "írni" először ujjal, majd ceruzával, ha szükséges, akár többször is. Nem kell azonnal végig elkészíteni az egészet, csak ha a gyereknek van kedve hozzá. Egyébként elég kb. 10 percet foglalkozni vele...
A kisebbek- óvodások is megrajzolhatják az ábrákat.

Jó munkát, és szép napot:
Hajni

írás előkészítő

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése