Kérem, hogy amennyiben valamelyik feladatlap megtetszett, és másnak is továbbküldené (továbbküldenéd), a blog hivatkozását küldje (küldd) el! Köszönöm

2011. szept. 20.

Halas memória játék

Emlékezetünk teszi lehetővé, hogy a látott, hallott, vagy bármely egyéb módon érzékelt dolgokat elraktározzuk, és szükség esetén előhívjuk, felidézzük. A tanulásban elengedhetetlen, hogy ez a képességünk jól működjön. Ellenkező esetben nem vagyunk képesek megtanulni például írni, olvasni, nem tudunk teljesíteni az élet egyéb területein sem.
A rövid és hosszútávú emlékezet zavara rengeteg gondot okoz a gyerekek egy részének. Ők nagyon nehezen tanulnak meg bármit, és nagyon gyakran nem jut eszükbe a helyes válasz egy-egy kérdésre akkor sem, ha előzőleg nagyon alaposan megtanulták.
Az emlékezet fejleszthető, és akinél szükséges, fejleszteni is kell!

A verbális memóriát például az alábbi szójátékkal fejleszthetjük:
Mondjunk egy szót. A gyerek feladata, hogy utánunk mondja a szavunkat, majd mondjon ő is egyet. Utána mondjuk mindkét szót, majd egy harmadikat teszünk hozzá, neki már négyet kell majd mondania, és így tovább. Addig érdemes játszani, ameddig a gyerek élvezi a játékot!
A játék bárhol, bármikor játszható, és akár több gyereket is bevonhatunk.

A vizuális memóriát a játékboltokban kapható bármely memóriajátékkal fejleszthetjük.

Egy memóriajátékot teszek alább közzé. (Az ötletet meglévő játékokból merítettem. Saját gyermekeim, és nagyobb tanítványaim is szívesen játszanak vele.)Érdemes kinyomtatása után kartonra ragasztani, vagy lelaminálni, esetleg eleve keményebb papírra kinyomtatni. Eztán a kártyákat ki kell vágni. A játékhoz szükség lesz egy színes dobókockára is, ez a játékboltok zömében beszerezhető.

A játék menete:
Kitesszük az asztalra a kártyákat hátlappal felfelé. Eldöntjük a játékosok sorrendjét.
Az első játékos dob a kockával, majd felfordít egy kártyát. Ha a kidobott szín és a hal színe megegyezik, elteheti a kártyát, ha nem, vissza kell fordítani. A következő játékos dob, és így tovább. Az nyer, akinek a legtöbb kártyája gyűlik össze a játék végéig.


halas memória

Jó szórakozást,és
szép napot:
Hajni

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése