Kérem, hogy amennyiben valamelyik feladatlap megtetszett, és másnak is továbbküldené (továbbküldenéd), a blog hivatkozását küldje (küldd) el! Köszönöm

2013. dec. 14.

Kagylók karácsonyra

Ilyenkor, karácsony előtt sokszor halljuk- olvassuk, hogy nem mindig a drága ajándék a szép, hogy a személyesség fontos. Valahogyan mégis elfelejtettük, milyen is az, amikor valóban megpróbáljuk kitalálni, minek is örülne a másik, és megpróbáljuk elkészíteni neki.
Azt gondolom, jó ajándék az, amit a megajándékozott szeretne ugyan, de magának nem venné meg, és nem is készítené el. A magam részéről én azoknak az ajándékoknak örülök (és tényleg, őszintén örülök), amelyek személyesen NEKEM szólnak, nekem készülnek. Még az sem tragédia, ha nem meglepetés, mert a család előttem készíti el, vagy véletlenül észreveszem- akkor is tudom, hogy valóban az enyém.

Nem újdonság, hogy a nevelés legjobb, és leghatékonyabb eszköze a példamutatás. Már csak ezért is igyekszem magam is ügyességem és ötleteim szerint lehetőleg elkészíteni mindenkinek az ajándékot, ebbe a folyamatba pedig mindig bevonom a családot. Jól is járok ezzel, mivel az ötleteket a férjem- a gyerekeim lelkesen továbbgondolják, besegítenek az elkészítésben is.
S mivel egy ajándékot lehetetlen úgy elkészíteni, hogy a szerettünk iránti érzéseink bele ne vetülnének- nos ettől lesz az az ajándék igazán szívből jövő, és személyes. (Még az sem nagy baj, ha nem tökéletesen szép!)
S közben- nem mellékesen- fejlődik a fantázia, a logikus gondolkodás (a munkafolyamatot bizony át kell gondolni, elő kell készíteni, stb), és a finommotorika.
Anyagokkal is bátran variálhatunk. A só-liszt gyurma tökéletes választás apró tárgyak elkészítésére, gipszből is sok szép és érdekes képet, tárgyat készíthetümk.

Idén egy vásárban sikerült nagyon olcsón apró ásványokat szereznünk. Ezek egy részét kőalapba (foglalatba) ragasztottuk. Így "csupaszon" kevésnek tűnt, ezért elhatároztuk, hogy ékszerdobozba tesszük.
A férjem ötlete volt, hogy ékszerdobozt készítsünk KAGYLÓBÓL. Mivel gyakran járunk a Duna parjátra a gyerekekkel, volt otthon néhány igen szép példány. Megcsiszoltuk, hogy ne legyen éle, azután apró (nagyon olcsó, hobbiboltban beszerezhető) zsanért ragasztottunk rá.
Íme a munka, és a végeredmény!

Természetesen dióhéjból is elkészíthető, és zsanér helyett egy kisebb textildarabbal is tökéletes.

Jó munkát, és szép napot:
Hajni

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése