Kérem, hogy amennyiben valamelyik feladatlap megtetszett, és másnak is továbbküldené (továbbküldenéd), a blog hivatkozását küldje (küldd) el! Köszönöm

2011. márc. 19.

Amikor esik az eső…

Esős napokon- mint amilyen épp a mai is- nemigen lehet játszótérre menni. Viszont pocsolyákba ugrálni ilyenkor lehet jól, és előkerülhetnek az esernyők is.
Ha a gyerekeket gumicsizmába, esőnadrágba, esőkabátba öltöztetjük, nem lehet gond! Ilyen szerelésben akár a nagyobb pocsolyákba is bele lehet menni.
Ismét hangsúlyoznám, ne féltsük túl a gyerekeket! Sőt, vannak olyan emberek, akik lelkesen beleszólnak nevelésünkbe, mert- bár idegenek- úgy gondolják, ehhez joguk van. Többször láttam olyan jeleneteket az utcán, amikor idegenek szóltak rá a gyerekekre, hogy nem menjenek a pocsolyákba- ezt ne engedjük!
A víz másik közeg, másként lehet benne mozogni, még akkor is, ha csak egy pocsolyányi áll rendelkezésre.Engedjük hát- amennyire lehet- futkosni benne a gyerekeket!
S ha jó meleg van- például nyáron egy kiadós zápor után- nyugodtan hagyjuk, hogy sarazzanak- ezzel tapintási érzékenységüket fejlesztjük, s nem utolsó sorban kreativitásukat is.

Szép napot:
Hajni
nyuszi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése