Kérem, hogy amennyiben valamelyik feladatlap megtetszett, és másnak is továbbküldené (továbbküldenéd), a blog hivatkozását küldje (küldd) el! Köszönöm

2011. márc. 12.

Hinta leng a téren…

Végre itt a jó idő! Kint süt a nap, lassan nem kell olyan sok ruhát felvenni- és a gyerekeket is lehet majd könnyebben öltöztetni.
Ilyenkor legjobb, ha a szabadban töltjük az időt. S ehhez az egyik legjobb színtér a játszótér.
Szerencsére egyre több olyan játszótér van, amelyen bátrabban kipróbálhatják gyermekeink ügyességüket. A biztonságukat nagyban segítik a gumiszőnyegek, vagy a játékok, mászókák, csúszdák, hinták alatt az esést gátló homok. Ha lehetőség van rá- természetesen a szülők óvó felügyelete mellett- engedjük, hogy gyermekeink minél szabadabban játsszanak a játékokon!
Nem baj, ha a hinta magasra megy, a gyerekek érzik, hogy nekik milyen magasság a jó. Nem baj, ha a mászókán magasra másznak, persze, ha féltjük őket, legyünk a közelben!
S- ha lehet- az se okozzon gondot, ha a ruha koszos lesz. Ez ugyanis gyakran megesik, és nem minden szülő örül neki. Én azonban azt gondolom, hogy a játszótéren elsősorban az önfeledt játék, a társakkal való találkozás a fontos. A ruhát pedig egészen egyszerű kimosni.
Élvezzük ki mi is gyermekeink ügyességét a játszótéren, és a többi szülővel való érdekes, nem ritkán tanulságos beszélgetéseket!
Szóval- ki a szabadba, főleg,mivel hosszú hétvége van!

Ha már játszótér, egy labdás színezőt készítettem. A nagyobbak- ovisok- a feladatot is megoldhatják, a kisebbek színezzenek kedvükre!

Szép napot:
Hajni

labdák

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése