Kérem, hogy amennyiben valamelyik feladatlap megtetszett, és másnak is továbbküldené (továbbküldenéd), a blog hivatkozását küldje (küldd) el! Köszönöm

2011. márc. 14.

Ha nem szeret homokozni...

Vannak gyerekek, akik nem szeretnek homokozni. Az indok általában az, hogy "koszos lesz a kezük".
Ilyenkor felmerül a kérdés, hogy valóban erről van-e szó. vagy az okot máshol kell keresni.
A gyerekek egy részét valóban zavarja, ha a kezük poros, maszatos, homokos lesz. Ha csupán ennyi a gond, azt általában elintézik hamar, ha megtörlik, vagy megtöröljük a kezüket, boldogan folytatják a játékot. Ezek a gyerekek szívesen homokoznak is, csak utána tisztítják meg a kezüket.
Meg kell említenem, hogy vannak szülők, akik nem szeretik, ha gyermekük keze, ruhája koszos lesz, ezért nem engedik, hogy a gyerekek a homokozóban menjenek. A gyerekek ilyenkor szívesen mennének, de a szülő elvárásainak is meg akarnak felelni, ezért nem teszik. Tapasztalataim szerint a :"Ne menj a homokozóba, mert piszkos lesz a ruhád!" mondat ma is sokszor elhangzik a játszótereken. Én inkább azt tanácsolnám, hogy vigyük le a gyerekeket a játszótérre olyan ruhában, amit nem sajnálunk, és engedjük őket önfeledten játszani, "piszkossá" válni.
Vannak olyan gyerekek is, akik más okból nem szeretik, ha a kezük bepiszkolódik. Ők étkezéseknél sem koszolják össze magukat. Ugyanakkor kézzel festeni, gyurmázni sem szeretnek, vagyis semmilyen olyan tevékenységet nem végeznek szívesen, amelynél a kezükre rákerülhet valami. Az ilyen gyerekeknél gyakran más probléma is felmerülhet, és megeshet, hogy a probléma valamilyen részképesség-zavar, esetleges későbbi- vagy már meglévő tanulási probléma megelőző, vagy kísérő tünete.

Szép napot:
Hajni

bohócok-5 különbség

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése