Kérem, hogy amennyiben valamelyik feladatlap megtetszett, és másnak is továbbküldené (továbbküldenéd), a blog hivatkozását küldje (küldd) el! Köszönöm

2011. márc. 13.

A homok

A homok remek lehetőségeket rejt. Fejleszti a tapintási érzékelést, ezen kívül térbeli formák létrehozására is kiválóan alkalmas.
Nem véletlen, hogy a gyerekek általában nagyon szeretnek homokozni. Miközben ügyesen kihasználják a homok formálhatóságát- várakat, alagutakat építenek, ásnak belőle, fejlődik többek között képzeletük is. Sok esetben többen együtt hoznak létre építményeket, ilyenkor szükségük van arra, hogy egymással kommunikáljanak, kompromisszumokat kössenek, vagy ötleteikkel gazdagítsák a többiek ötleteit.
Az építmények nem az öröklétnek épülnek, bármikor lerombolhatók, újjáépíthetők, javíthatók, de mindig megadják az alkotás, a közös munka örömét.
A kisebbek számára 1-2 éves korban kezdetben a rombolás jelent örömöt- valami tőlük, általuk változik meg. Érdemes nekik formát készíteni, gombócot, vagy egyszerű várat, hogy kedvükre rombolhassanak.
S persze ne feledjük, hogy a homokban remekül lehet hemperegni, vagy szaladgálni is- mert más közeg, mint a beton, vagy akár a fű.
Segíteni úgy lehet őket, ha hagyjuk játszani a gyerekeket a homokban. A kicsiknek érdemes valami rombolhatót építeni, a nagyokat időnként meg kell dicsérni a szép építményekért.

Szép napot mindenkinek:
Hajni
homokozó játékok

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése