Kérem, hogy amennyiben valamelyik feladatlap megtetszett, és másnak is továbbküldené (továbbküldenéd), a blog hivatkozását küldje (küldd) el! Köszönöm

2011. márc. 16.

A mászóka

A mászóka sem szimplán játék, hanem nagyszerű fejlesztő eszköz is. A játszótereken sokféle anyagból építik meg- műanyagból, fából, fémből, nem ritkán kötél mászóka is van rajta. A gyerekek biztonságáért egy modern játszótéren mindenképpen van alatta esés gátló gumi, vagy homok.
Mozgás fejlesztésére kiválóan alkalmas játék, nagyon sok lehetőség rejlik benne.
Fejleszti a mozgáskoordinációt, így az ügyességet. Problémahelyzeteket teremt, melyeket meg kell oldani. Fejleszti a gyerekek kreativitását, remekül tudnak rajta például fogócskázni, vagy más játékot találnak ki. Ebben a tekintetben a gyerekek általában igen ötletesek.
A fantázia is szerephez jut; bármely mászóka lehet átmenetileg űrhajó, egy lakóház- az ötletek tárháza korlátlan.
S miközben mozgásuk fejlődik, a gyerekeknek- ha többen vannak a játékon- szükségük van arra, hogy egymásra is figyeljenek- segítsék a másikat, egymás játékába beszálljanak, a szabályokat együtt alakítsák ki, vagy csak kivárják a sorukat egy-egy játék elemen. Vagyis fejlődik kommunikációs képességük, szabálytudatuk is.
Ha lehet, ne féltsük a gyerekeket a mászókán, elegendő a szülő jelenléte. Ha túl magasra másznak, vagy bajba kerülnek, úgyis jelzik, ilyenkor kell csak közbe lépni. Ne bizonytalanítsuk el őket, engedjük, hogy kipróbálják határaikat.
Szép napot:
Hajni

Kérem, hogy amennyiben feladatlapot tölt le a blogról, azt ne emailben küldje tovább ismerősének, inkább a blog címét küldje el. Köszönöm!
robotok 2.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése